Меню сайту
Фотогалерея

Всі фото
Погода в Понінці

Методична   комісія

викладачів та майстрів виробничого навчання 

професій : «Швачка. Кравець.» 

«Кухар. Офіціант.»

  

Основні завдання методичної комісії.

       "Підвищення якості навчально-виховного процесу."

 

       Склад методичної комісії

Професія: «Швачка. Кравець »

1. Грабовська Вікторія Вікторівна – майстер виробничого навчання;

2. Мовчан Ірина Дмитрівна – викладач спецдисциплін;

3. Кононенко Ірина Іванівна - майтер виробничого навчання;

4. Бахуринська Олена Станіславівна – майстер виробничого навчання;

5. Шатковська Анна Степанівна – майстер виробничого навчання.

 

Професія: «Кухар.Офіціант»

6. Багінська Вікторія Йосипівна – майстер виробничого навчання;

7. Лех  Алла Олександрівна – майстер виробничого навчання;

8. Маникіна Тетяна  Миколаївна – майстер виробничого навчання;

9. Одюшина Лілія Валентинівна – викладач спецдисциплін;

10. Сочинська Ірина Валентинівна – майстер виробничого навчання.

 

Професія: «Соціальний працівник. Молодша медична сестра з догляду за хворими»

11. Євчук Надія Василівна – майстер виробничого навчання;

12. Гольба Любов Степанівна – майстер виробничого навчання;

13. Писарчук Людмила Іванівна – викладач спецдисциплін;

14. Ляховченко Раїса Володимирівна – викладач спецдисциплін.

 

 

Проблема над якою працює методична комісія

«Вибір форм і прийомів активізації пізнавальної діяльності учнів» 

 

 

 

    Робота методичної комісії за  січень-лютий 2017-2018 н.р.

       25 січня  2018 року у 12 групі, професія – кухар була проведена атестація з предмету «Технологія приготування їжі з оновами товарознавства». Комісія у складі: голови комісії – заступника директора з навчально-виробничої роботи Багінської Н.Г., членів комісії - методиста центру Грабовської Л.В. викладача предметів професійно-теоретичної підготовки Одюшиної Л.В. та майстра виробничого навчання зазначила, що переважна кількість учнів виявила достатній рівень знань. Аналіз відповідей показав, що учні добре засвоїли програмний матеріал, оволоділи основними поняттями з предмету, знають основні технологічні відомості з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства».

 

Аналіз роботи методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання

професій «Швачка. Кравець», «Кухар. Офіціант»

 «Соціальний працівник. Молодша медична сестра з догляду за хворими»
за  І семестр 2017-2018 навчальний рік

   Методична комісія працювала над методичною темою: «Підвищення ефективності та якості навчального процесу на основі вдосконалення комплексно - методичного забезпечення предметів і професій».
     За звітний період було проведено 4 засідання комісії. На яких були розглянуті та схвалені  навчальні плани та програми, графіки відкритих уроків. Постійно проводилася робота щодо покращення комплексно-методичного забезпечення навчально-виробничого процесу, вивчалися та розроблялися шляхи впровадження сучасних педагогічних та виробничих технологій.
    Кожен член комісії працював над індивідуальною методичною проблемою, планував проведення відкритих уроків та позакласних заходів, доповідей, виступів. Також приймали участь у засіданнях обласних методичних секцій.
       Згідно плану були проведені і обговорені відкриті уроки:
«Технологія приготування картопляних супів з різними крупами» (Багінська В.Й.) 
 «Технолоігя приготування вареників з різними начинками» (Маникіна Т.М.)
«Прасування та зберігання речей» (Гольба Л.С.)
    Підготовлені членами комісії доповіді: «Формування творчих здібностей при приготуванні та оздобленні кулінарних страв», «Обмін досвідом з провадження новітніх педагогічних технологій навчання», «Впровадження і навчальний процес сучасних технологій виробництва», «Комплексне методичне забезпечення предметів – основа сучасного уроку».
    Проведено засідання круглого столу «Робота педагогів з підвищення професійної компетентності», на якому обмінялись досвідом майстри виробничого навчання та викладачі професійно-теоретичної підготовки.
       Розглянуто і обговорено завдання для поетапної атестації учнів групи 22 з  професії «Кухар. Офіціант», групи 32 з професії «Кухар. Офіціант».
     Проведено аналіз проведення поетапної атестації в групі 22 з  професії «Кухар. Офіціант» та в групі 32 з професії «Кухар. Офіціант».
     Прийнято участь в громадському обговоренні проекту стандарту професійної (професійно-технічної освіти) з професії «Кухар».
23 та 27 листопада були проведені директорські контрольні роботи з предметів професійно-теоретичної підготовки, зроблений аналіз та розроблені заходи по ліквідації прогалин в знаннях учнів.
    Розроблено  комплекти навчально-програмної документації для підготовки кваліфікованих робітників з професії 5122 Кухар  3, 4 розряду. 5123   Офіціант 3 розряду та з професії 7436 Швачка 1-2, 3 розряду. 7433 Кравець 2, 3 розряду.
     Було проведено моніторингове дослідження стану підготовки кваліфікованих робітників з професій кухар, офіціант, швачка, кравець.
     В кінці І семестру проведений аналіз роботи методичної комісії, аналіз підготовки кабінетів і лабораторії до ІІ навчального семестру.
    Розглянуто план роботи методичної комісії на ІІ семестр 2017-2018 навчального року.

 

Робота методичної комісії за  жовтень-листопад 2017-2018 н.р.

    10 листопада 2017 року, відповідно до робочого навчального плану, комісією у складі: голови комісії – заступника директора Багінської Н.Г., членів комісії – старшого майстра Полодюка Л.Ю., викладача професійно-теоретичної підготовки Одюшиної Л.В., майстра виробничого навчання Сочинської І.В., було проведено поетапну державну кваліфікаційну атестацію учнів групи № 22 за професією «Кухар» 3-го розряду». Під час проведення атестації всі учні групи підтвердили свої знання та вміння на присвоєння кваліфікації кухаря 3-го розряду. Рішенням кваліфікаційної комісії всім учням групи № 22, професія «Кухар. Офіціант» присвоєно 3-й розряд кухаря.

 

Робота методичної комісії за  вересень 2017-2018 н.р.

     На протязі вересня місяця 2017 року відбулося два засідання методичної комісії  викладачів та майстрів виробничого навчання професії «Кухар. Офіціант». На засіданні було розглянуто та погоджено план роботи методичної комісії на навчальний рік, погоджено поурочно-тематичні плани, переліки і плани навчально-виробничих робіт на 2017-2018 навчальний рік. Також було розглянуто комплект навчально-програмної документації для підготовки кваліфікованих робітників з професії кухар; офіціант. З усіма членами методичної комісії було обговорено інструкції щодо ведення ділової документації. Згідно плану роботи методичної комісії було затверджено теми методичних розробок та графік проведення відкритих уроків. Проводилася активна робота по підготовці матеріалів до конкурсу на кращу кухню-лабораторію з дегустаційним залом та кращу майстерню кравців.

 

 

Робота методичної комісії за  травень 2016-2017 н.р.

8 травня 2017 року було проведено засідання методичної комісії на якому було розглянуто питання участі в обласному конкурсі на кращий електронний підручник, посібник за професіями: «Кухар», «Швачка; кравець», який спрямований на виявлення кращого досвіду створення інноваційних освітніх продуктів у системі професійно-технічної освіти на основі ресурсів ІКТ.
На засіданні були також розглянуті питання відповідно до плану роботи комісії.

  
 

Робота методичної комісії за березень-квітень 2016-2017 н.р.

13 березня 2017 року, відповідно до робочого навчального плану, комісією у складі: голови комісії – заступника директора з НВР Багінської Н.Г., членів комісії – методиста ліцею Грабовської Л.В., викладача професійно-теоретичної підготовки Мовчан І. Д., майстра виробничого навчання Грабовської В.В., було проведено поетапну державну кваліфікаційну атестацію учнів групи № 20 за професією «Кравець» 2-го розряду». Під час проведення атестації всі учні групи підтвердили свої знання та вміння на присвоєння кваліфікації кравця 2-го розряду. Рішенням кваліфікаційної комісії учням групи №20, професія «Швачка. Кравець» присвоєно 2-й розряд кравця.

  

 

Аналіз роботи методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання  професій «Швачка. Кравець», «Кухар. Офіціант» за  І семестр 2016-2017 навчальний рік

 

Методична комісія працювала над методичною темою: «Вибір форм і прийомів активізації пізнавальної діяльності учнів».

За звітний період було проведено 5 засідань комісії. На яких були розглянуті та схвалені  навчальні плани та програми, графіки відкритих уроків. Постійно проводилася робота щодо покращення комплексно-методичного забезпечення навчально-виробничого процесу, вивчалися та розроблялися шляхи впровадження сучасних педагогічних та виробничих технологій.

Кожен член комісії працював над індивідуальною методичною проблемою, планував проведення відкритих уроків та позакласних заходів, доповідей, виступів. Також приймали участь у засіданнях обласних методичних секцій.

Згідно плану були проведені і обговорені відкриті уроки:

«Обробка верхніх зрізів спідниці та брюк. Обробка поясу та з'єднання його зі спідницею» (Грабовська В.В.).

 «Приготування фаршів, млинчиків з різним фаршем, виробів з тіста, смажених у фритюрі. Вимоги до якості. Відпуск.» (Багінська В.Й.)

«Обробка краю бортів відрізними підбортами» (Кононенко І.І.)

Підготовлені членами комісії доповіді: «Сучасна подача та оздоблення страв», «Інноваційні процеси створення сучасного уроку», «Впровадження і навчальний процес новітніх виробничих технологій», «Нові форми і методи проведення уроків виробничого навчання».

Проведено засідання круглого столу «Впровадження інноваційних технологій під час уроків теоретичного та виробничого навчання», на якому обмінялись досвідом майстри виробничого навчання та викладачі професійно-теоретичної підготовки.

Розглянуто і обговорено завдання для поетапної атестації учнів групи 22 з  професії «Кухар. Офіціант», групи 32 з професії «Кухар. Офіціант».

Проведено аналіз проведення поетапної атестації в групі 22 з  професії «Кухар. Офіціант» та в групі 32 з професії «Кухар. Офіціант».

Прийнято участь у Першому всеукраїнському профорієнтаційному заході «Місто професій».

З 10 по 25 листопада проведені директорські контрольні роботи з предметів професійно-теоретичної підготовки, зроблений аналіз та розроблені заходи по ліквідації прогалин в знаннях учнів.

Розроблено  комплект навчально-програмної документації для підготовки кваліфікованих робітників з професії 5122 Кухар  3, 4 розряду. 5123 Офіціант 3 розряду.

В кінці І семестру проведений аналіз роботи методичної комісії, аналіз підготовки кабінетів і лабораторії до ІІ навчального семестру.

Розглянуто план роботи МК на ІІ семестр 2016-2017 навчального року.

Робота методичної комісії за жовтень 2016-2017 н.р.

15 жовтня 2016 року в смт Понінка на міському стадіоні відбувся Перший всеукраїнський профорієнтаційний захід «Місто професій». На цьому профорієнтаційному інтерактивному заході ліцей представляла голова методичної комісії Одюшина Л.В. разом з учнями 32 групи – Кортовським Максимом, Куровським Рафаелем, Стояном Михайлом, Федченком Володимиром, які пропагували професію – офіціант. Під час проведення ними майстер-класу кожний школяр виконав свої професійні обов’язки майбутньої професії. Проведення майстер-класу подарувало школярам та їхнім батькам багато позитивних емоцій, а найголовніше, що майбутні робітники спробували себе в ролі офіціанта.

 

Робота методичної комісії за вересень 2016-2017 н.р.

4 вересня 2016 року відбулось засідання методичної комісії.

На засіданні методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання професій «Кухар. Офіціант»,  «Швачка. Кравець» було розглянуто питання впровадження в навчальний процес нових навчальних програм з підготовки кваліфікованих робітників з професії « «Кухар. Офіціант».

В рамках засідання методичної комісії було проведено школу молодого педагога з метою надання методичної допомоги молодим та малодосвідченим педагогам в плануванні переліків навчально-виробничих робіт та підготовки до уроків виробничого навчання відповідно до нових робочих навчальних програм.

В засіданні методичної комісії  прийняла участь методист ліцею Грабовська Л.В.

 

Робота методичної комісії за червень 2015-2016 н.р.

Щорічно у другу неділю червня відзначається День працівників легкої промисловості. Цей день — професійне свято працівників галузі легкої промисловості. З цим святом прийнято вітати не тільки нинішніх фахівців галузі, а й її ветеранів, які заклали фундамент сучасного розвитку легкої промисловості, зробили її технологічно досконалою, більш безпечною та різноманітною. Хочемо привітати зі святом всіх робітників і фахівців  підприємств легкої промисловості, всіх, хто причетний до галузі!

З вашим днем ми Вас вітаєм, 

Шлем палкий ми Вам привіт.

Щастя щиро Вам бажаєм,

Трудових Вам довгих літ!

І щоб голка не ламалась,

Щоб завжди був рівний шов,

Переробок було мало,

Панувала лиш любов!

Відповідно до робочого навчального плану було проведено поетапну державну кваліфікаційну атестацію учнів групи № 30 за професією: «Швачка.Кравець», майстер в/н: Братенко Т.В., викладач спецдисциплін Мовчан І.Д.

 

а також в групі № 32 за професією: «Кухар. Офіціант», майстер в/н: Сочинська І.В., викладач спецдисциплін Одюшина Л.В.

 

Відбулося взаємовідвідування уроків виробничого навчання у групі № 22 професія: «Кухар. Офіціант», майстер в/н: Маникіна Т.М.

Відбулося проведення поетапної атестації в групі № 10 професія: «Швачка.Кравець», майстри в/н: Грабовська В.В., Верхогляд О.В.

 

З метою працевлаштування випускників ліцею відбулося ряд зустрічей з роботодавцями:

до ліцею завітали представники товариства з обмеженою відповідальністю «РГТ Україна» м.Полонне

а  також відбулася зустріч з представниками  Inblu "Риф 1" -  спільне українсько - італійське підприємство

 

 

 

Робота методичної комісії за травень 2015-2016 н.р.

  • проведення контрольних робіт від дирекції з предмета: «Технологія виготовлення одягу» група № 20 викладач спецдисциплін: Бахуринська О.С.
  • обговорення тематики відкритих уроків

  • обговорення організації щодо проведення профорієнтаційної роботи
  • взаємовідвідування уроків виробничого навчання у групі № 12 майстер в/н: Лєх А.О. та № 22 майстер в/н: Багінська В.Й.  професія «Кухар.Офіціант»

 

Робота методичної комісії за квітень 2015-2016 н.р.

  • організація проведення атестаційної експертизи в групі № 30 професія «Швачка.Кравець»

  • розгляд та затвердження завдань для проведення контрольних робіт від дирекції
  • обговорення матеріалів для методичних розробок майстрів виробничого навчання
  • взаємовідвідування уроків виробничого навчання у групі № 20 майстер в/н: Бахуринська О.С. професія «Швачка.Кравець»  та № 22 майстер в/н: Багінська В.Й. професія «Кухар.Офіціант»

 

  • обговорення організації щодо проведення профорієнтаційної роботи
  • підбір матеріалів до виставки з нагоди Дня відкритих дверей
  • організація та підготовка учнів, які проводили майстер-класи з професій «Швачка.Кравець» та «Кухар.Офіціант»

Робота методичної комісії за березень 2015-2016 н.р.

Відповідно до річного плану роботи ліцею в період з 09.03 -12.03.16 в ліцеї проходив тиждень професії "Кухар.Офіціант". В рамках тижня відбулися такі заходи:

·         загальноліцейна виховна година, на якій було представлено дипломну роботу випускника Савича Сергія у відеоформаті на тему: "Приготування, відпуск та різновиди млинчиків";

 

·         організовано виставку кращих творчих робіт учнів;

·        також весь колектив ліцею мав змогу поласувати смачними млинцями, якими пригощали учні та майстри в/н професії «Кухар.Офіціант»

Засідання методичної комісії з питань :

-розгляд та затвердження програми виробничої практики з професії «Швачка.Кравець.»

       І, ІІ   розряд група № 10;

-     проведення поетапної атестації 21 березня в групі № 20, професія «Швачка. Кравець»

обговорення пропозицій щодо проведення профорієнтаційної роботи;

-    підбиття підсумків та обговорення результатів теоретичного і практичного турів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу серед учнів професійно-теоретичної підготовки за професією «Кравець», в якому брала участь учениця 30 групи: Стопа Аліна

 

 

-обговорення проблемного семінару для ІПП швейного виробництва на тему: «Використання новітніх виробничих технологій як один із напрямів оптимізації навчально-виробничого процесу».

Форма входу
Наша адреса
 Хмельницька обл.
Полонський р-н.
м. Полонне, вул. Юзькова, 48
смт. Понінка, вул. Пермоги, 37
Наші контакти
Телефони:
(03843) 7-12-93 - Секретар
(03843) 3-25-06 - Секретар
(03843) 7-12-98 - Директор
(03843) 3-25-06 - Директор
(03843) 7-12-94 - Бухгалтерія
(03843) 3-10-78 - Бухгалтерія
(03843) 7-20-66 - Гуртожиток
(03843) 3-22-60 - Гуртожиток
Факс:
(03843) 7-12-93
(03843) 3-25-06

ppal035@ukr.net
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Друзі сайту
Друзі сайту
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET